Alles over spiritueel ontwaken

Er zijn verschillende verhalen en theorieën over wat spiritueel ontwaken nou precies is. Om erachter te komen wat het nou precies is wijden wij dit artikel aan spiritueel ontwaken. We leggen je uit: wat het is, hoe het gebeurt en welke tekenen er zijn. Eigenlijk kun je spiritueel ontwaken zien als een proces waarbij je jouw aandacht intuïtief verlegt van buiten jezelf naar binnen. De blokkades waar je tegenaan loopt negeer je niet langer. Je wordt je als het ware bewust van jezelf. Je probeert de blokkades dus juist op te lossen in plaats van te negeren. Hierdoor komen jouw geest en lichaam in balans en leer je om van jezelf te houden. Hieronder vertellen wij je er meer over.

Wat is spiritueel ontwaken?

We hebben je hierboven al kort uitgelegd wat spiritueel ontwaken nou precies is. In dit stukje lichten we het wat meer aan je toe. We bevinden ons op het moment in het Aquarius tijdperk. Dit tijdperk is in 2012 ingegaan en elk tijdperk duurt 2150 jaar. Het Aquarius tijdperk is een tijdperk dat in teken staat van: liefde, eenheid, waarheid, bewustzijn en spiritualiteit. Dit houdt dus in dat mensen zichzelf meer bewust worden en dat er ook meer veranderingen op aarde plaatsvinden. Dit zorgt ervoor dat veel meer mensen het gevoel hebben dat ze spiritueel ontwaken. Bij sommige mensen gaat dit heel snel, bij andere heel traag, bij andere gaat dit heel plotseling, maar het kan ook heel geleidelijk gaan. Indien je spiritueel ontwaakt krijg je te maken met veel innerlijke veranderingen.
Een ding wat belangrijk is om te weten is dat spiritueel ontwaken gepaard gaat met een grote transformatie binnen jezelf. Hierdoor kan het zo zijn dat je het gevoel hebt dat je jezelf verliest. Je breekt het oude in jezelf af en maakt plaats voor een nieuwe jij. Uiteindelijk leidt dit naar houden van jezelf en jezelf accepteren. Hierdoor ga je anders kijken naar: het leven, de natuur, dieren en de mens zelf. Vaak krijg je meer tekenen en ga jij jezelf meer dingen beseffen. Je creëert als mens je eigen realiteit en ineens ga je merken dat je jouw eigen spiegel bent.
Je bent als ziel in je lichaam geland en tijdens de conceptie heb je een deel van je hoger bewustzijn achtergelaten op de plek waar je eigenlijk vandaan komt. We noemen dat ook wel het licht of de hemel. Het is natuurlijk maar net welke naam je er aan geeft. Je gaat je meer beseffen als je ontwaakt dat wat wij allemaal denken en doen dat dat jouw ego is. Deze wil jou in de hand houden omdat je dan je ziel niet snel terug zult vinden. Indien je ontwaakt zul je merken dat jouw ego jouw realiteit creëert en dat veel van wat je denkt en doet door jouw ego gecreëerd is.
Je kunt het ook zien als verstoppertje spelen. Jouw hogere zelf, jouw ziel heeft zich verstopt. Wanneer je namelijk als ziel op de aarde komt krijg je de sluier van vergetelheid op en is het de bedoeling dat je op aarde een les gaat leren om weer verder te groeien als ziel. Om je hier volledig op te concentreren wordt alles wat je van je eigenlijke thuis weet gewist en is het de bedoeling dat je langzamer hand in je menselijk leven alles weer gaat herinneren. Dat je jouw eigen hogere zelf weer terugvindt en ontdekt waar je vandaan komt. Dan ontwaak je dus spiritueel en ga je jezelf dat meer beseffen.

Tekenen van spiritueel ontwaken!

Er zijn een aantal tekenen waaruit je kunt opmaken dat je spiritueel ontwaakt. Deze beschrijven we hieronder: 1.Je zoekt de natuur vaker op!
Indien je ineens meer naar de natuur wilt is dit een teken van spiritueel ontwaken. Je voelt je waarschijnlijk als een magneet aangetrokken tot natuurgebieden en gaat hier vaker heen. Dit is logisch want in de natuur kun je jezelf meer terug trekken en naar binnen keren. Hierdoor wordt jouw ontwakingsproces versneld en kom je meer tot je hogere zelf.
2.Je kunt jezelf eenzaam voelen!
Indien je spiritueel ontwaakt kan het zijn dat jezelf eenzamer voelt dan voorheen. Je bevindt je immers in een transformatieproces en keert jezelf meer naar binnen. Je hebt minder zin in sociale aangelegenheden en dergelijke. Echter is er nog veel meer aan de hand dan alleen dit. Indien je ontwaakt is het voor jou gidsen een teken dat hun werk erop zit. Eerder waren ze altijd bij je, maar nu zit hun taak erop. Je wordt je eigen levensgids en hierdoor kun jij jezelf alleen voelen. Ook kan het zijn dat je verlangt naar je eigenlijke huis en je jezelf niet begrepen voelt. Je voelt dat je anders bent, dat je verder bent dan de andere mensen en mist hierdoor jouw thuis. Hierdoor kun jezelf ook eenzaam voelen.
3.Je zorgt beter voor jezelf!
Bij spiritueel ontwaken kom je vaak tot besef dat jij een ziel bent in je lichaam en dat jouw lichaam jouw tempel is. Om alle lessen te volbrengen is het belangrijk dat je jouw tijd op aarde uitzit en daarom goed voor jezelf zorgt. Je gaat gezonder eten en beter voor jezelf zorgen.
4. Je derde oog gaat open!
Je derde oog zit boven je neus iets boven je ogen. Je gaat meer dingen voelen en zien. Hierdoor kom je tot meer besef en ervaar je meer dingen.

Wanneer houdt je van jezelf?

Het is lastig om 100% te zeggen wanneer je van jezelf houdt. Het is immers een proces dat je door maakt. Het is wel zo dat hoe meer je van jezelf houdt, hoe bewuste keuzes je maakt. Je gaat meer kijken naar de mensen waarmee je omgaat. Wat voor werk je doet. Waar je jezelf goed bij voelt. Je kijkt dus meer naar je innerlijke behoeften. Je zult erachter komen als je jezelf echt beseft dat je bewust alle keuzes maakt ten goede van jezelf. Dit kan lastig zijn, want mensen die het niet begrijpen zullen je als egoïstisch ervaren, en dat ben je niet want je zorgt voor jezelf. Niet goed voor jezelf zorgen, niet houden van jezelf is pas egoïstisch. Je zadelt andere dan met zorgen en ellende op. Kortom: "Spiritueel ontwaken is een mooi proces waar je van moet genieten."

Willekeurige profielen

Bart Naam: Bart
Leeftijd: 42 jaar. Man
Gaven: Helderhorend, Heldervoelend, Helderwetend, Relatie coach
Bekijk mijn profiel
Evelien Naam: Evelien
Leeftijd: 26 jaar. Vrouw
Gaven: Genezer/Healer, Helderziend, Lichtgidsen, Specialist in droomverklaringen
Bekijk mijn profiel
Sophie Naam: Sophie
Leeftijd: 29 jaar. Vrouw
Gaven: Astroloog, Foto reading, Helderwetend, Zesde zintuig
Bekijk mijn profiel
Inge Naam: Inge
Leeftijd: 33 jaar. Vrouw
Gaven: Heldervoelend, Helderziend, Paragnost
Bekijk mijn profiel
Marieke Naam: Marieke
Leeftijd: 33 jaar. Vrouw
Gaven: Foto reading, Tarot, Medium, Zesde zintuig, Paragnost
Bekijk mijn profiel
Rogier Naam: Rogier
Leeftijd: 40 jaar. Man
Gaven: Engelenreader, Foto reading, Helderhorend, Heldervoelend, Helderziend, Lich.....
Bekijk mijn profiel
Raymond Naam: Raymond
Leeftijd: 32 jaar. Man
Gaven: Helderziend, Heldervoelend, Paragnost
Bekijk mijn profiel
Mirjam Naam: Mirjam
Leeftijd: 37 jaar. Vrouw
Gaven: Astroloog, Foto reading, Heldervoelend, Helderziend
Bekijk mijn profiel